Lammas rabarberiga

Pille Petersoo
Lammas rabarberiga. | Juta Kübarsepp

See roog on pärit kaugelt Pärsiast, kus puuviljade lisamine liharoogadele on üsna levinud. Serveeri näiteks riisiga. Muide, roog jääb maitsev ka sealihaga!

Neljale kuni kuuele

 

75 g võid

1 sl õli

2 viilutatud sibulat

750 g suurteks kuubikuteks lõigatud lambaliha, nt aba- või praetükk (kondiga liha võta 1,2 kilo)

2 tl jahvatatud või purustatud koriandriseemneid

1 liiter aedviljapuljongit

soola ja musta pipart

5 sl hakitud värsket peterselli

3 sl hakitud värsket münti

400 g rabarberit

 

Sulata suures paksupõhjalises potis 25 g võid. Lisa sibul ja hauta aeg-ajalt segades tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni sibul on kuldne. Tõsta sibul kõrvale.

Suurenda kuumust ja lisa veidi õli. Pane potti umbes pool lambalihast ning pruunista liha ümberringi. Tõsta pruunistatud liha sibulate juurde ja pruunista ka ülejäänud liha.

Pane kogu liha ja sibul uuesti potti, lisa koriandriseemned ja maitsesta soola-pipraga. Lisa nii palju puljongit, et liha oleks kergelt kaetud. Hauta kaane all nõrgal kuumusel umbes tund aega.

Sulata väikesel pannil 25 g võid. Lisa hakitud petersell ja münt ning prae pidevalt segades 5 minutit. Tõsta praetud ürdid potti ning kata pott poolenisti kaanega. Hauta liha veel umbes pool tundi, sega aeg-ajalt.

Kuumuta väikesel pannil veel 25 g võid. Lõika rabarberivarred u 2,5 cm juppideks, pane pannile ja prae 3–5 minutit, kuni rabarber on pehme, aga mitte lagunenud. Kui rabarber on väga hapu, siis lisa 1–2 sl mett või suhkrut.

Sega praetud rabarber hautatud lambaliha hulka, maitsesta ja serveeri.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid