Magustoidud lapsepõlvest | Mannavaht ja piimakissell

kodus.ee
Mannavaht külma piimaga - lihtsalt suurepärane. | Shutterstock

Nädalavahetusel valmista neid lapsepõlvest tuttavaid magustoite, mis maitsevad ehedalt ja rikkalikult.

Eesti köögi klassika – suussulav piimakissell ja hõrk mannavaht. Magustoidud valmivad kiirelt ja lihtsalt.
Toidublogija Jaanika Anton on kokku pannud nostalgiliste magustoitude retseptid.


Taevalik roosamanna vanaema retseptisalvest

Vaja läheb:

250 ml sõstramahla või muud naturaalset mahla
750 ml vett
maitse järgi suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
1,5 dl mannat
meelepärases koguses täispiima

Valmistamine:

Kuumuta potis mahl, vesi ja suhkur keemiseni, nirista vispeldades sisse manna ja keeda madalal kuumusel 15 minutit.Lase veidi jahtuda ja mikserda segu seejärel vahule. Maitsesta vanillisuhkruga ja serveeri koos külma maapiimaga. 

 

Piimakissell lapsepõlvest

Vaja läheb:

 1 l 3,8-4,2% täispiima
5-6 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
4 sl kartulitärklist
serveerimiseks marju või meelepärast moosi

Valmistamine:

Sega potis piim, suhkur ja vanillisuhkur ning kuumuta keemiseni. Lisa segule 0,5 dl veega segatud tärklist, kuumuta segades keemiseni ning tõsta siis tulelt.

Jaga kissell magustoidukaussidesse, puista peale suhkrut ja serveeri marjade või moosiga.

piimakissell.jpg

Piimakissell.
Tootja

Sarnased artiklid