Sealiha Prantsuse moodi

kodus.ee

Liha sibula, majoneesi ja juustuga. | Shutterstock

Lihtne valmistada, aga maitseb nagu piduroog. Selle roaga tood Prantsuse hõngu oma argipäeva kööki. 

Tarvis läheb:

600-700 g sea liblikfileed või seljakarbonaadi (sealiha poest Oma Põrsas)

praadimiseks võid

soola ja musta pipart

6 sl head majoneesi

4-5 keskmise suurusega sibulat

6 viilu juustu või ca 100 g riivitud juustu

veidi kuuma vett

Tee nii:
Lõika liha kuueks umbes 1 cm viiluks, tambi lihahaamriga veidi õhemaks. Maitsesta lihalõigud mõlemalt poolt soola ja pipraga.

Kuumuta praepannil või, lisa lihalõigud (vajadusel jaokaupa) ja prae mõlemalt poolt mõõdukal kuumusel kuldpruuniks.

Tõsta lihalõigud paraja suurusega ahjuvormi kenasti üksteise kõrvale. Määri igale lihalõigule lusikatäis majoneesi.

Lõika sibulad viiludeks, prae pannil umbes 5-6 minutit, kuni sibul pehmenema hakkab (vajadusel lisa veidi õli). Jaota praetud sibulad lihalõikudele. Kalla ahjuvormi nii palju kuuma vett, et põhi oleks kergelt kaetud (täpne kogus oleneb vormi suurusest).

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Nüüd tõsta igale lihalõigule üks juustuviil ning pane ahju veel 5 minutiks, kuni juust on sulanud.

Retsept pärit  nami-nami.ee

 

Artikli märksõnad