Mõnus küüslaugumaitse võrsetest

Kaja Kurg
Kui võrsed on sirgunud u 20 cm pikkuseks, võid neid sööma hakata. | Shutterstock

Sibulale vahelduseks võib talvisel aknalaual kasvatada vitamiinisalatiks ka küüslauguvõrseid.

* Võta kopsakam liitsibul.

* Eemalda väline paberjas kest, nii et üksikud küüned oleksid näha. Ära tütarsibulaid üksteisest eralda!

* Otsi väike klaaspurk või klaas, mille otsa saab panna liitsibula, nii et see vette ei vajuks. Vaata, et juurekand jääks täpselt veepiirile.

* Hoia purki aknalaual valges kohas ja vaheta mõne päeva tagant vett.

* Noored puhasvalged juured ilmuvad mõne päeva pärast ja alustavad hoogsat kasvu. 

* Nädala möödudes hakkavad küüntest välja pressima esimesed võrsed. Kümmekond päeva pärast ajatamise algust on need u 10 cm pikkused.

* Kui võrsed on sirgunud u 20 cm pikkuseks, võid neid sööma hakata.

* Lõika lehed teravate kääridega sibulast 5 cm kõrguselt ära, siis kasvatab sama tütarsibul veel teisegi võrse ja kui sibulas jätkub veel toitaineid, siis kolmandagi.

* Jälgi, et juured ei jääks kuivale.

Sarnased artiklid