Küüslauk on meie looduslik antibiootikum, tõeline kasulike ainete varasalv.
Miks peab sööma küüslauku?
Küüslauk on meie looduslik antibiootikum, tõeline kasulike ainete varasalv.
Küüslauku hinnatakse vänguse järgi. Küüslauk on üks vanimaid ja tunnustatumaid maitse- ning ravimtaimi maailmas. Enamik hobiaednikke soovib seda ka oma koduaias kasvatada.
Üsna paljud pistavad nohu tulles ninna küüslauguküüsi. Kas see on tark tegu? Küüslauk sisaldab antibiootikumi allitsiini, mis hävitab teatud tõvestavaid baktereid.
Kaks võimalust, kuidas küüslauk tallele panna.
Jaapanipäraselt marineeritud küüslauk
5 dl riisiveiniäädikat
2 sl suhkrut
2 sl soola
1 sl sojakastet
6 küüslauku (tervet)
Aja veiniäädikas koos suhkruga keema. Lisa sool ja soja ning jahuta.
Küüslaugu, eriti Peipsi küüslaugu väärtust osatakse meie köögis vägagi hinnata ja küüslauk on kasutusel nii maitseköögivilja kui ka tervistava toidulisandina.
Küüslauk on juba ajalooliselt maagiline taim, kellele on omistatud tugev kaitsev vägi. Seda uskumust toidab ka meie soovmõtlemine.
Ühelt poolt on maasika ja küüslaugu kooskasvatamine lausa rahvatraditsioon.
Üsna paljud pistavad nohu tulles ninna küüslauguküüsi. Kas see on tark tegu?
Küüslaugul on tõesti viirusevastane toime, sest taim sisaldab eeterlikke õlisid – viiruse kest lahustub just eetris.