Paprika suudab isegi peale konserveerimist säilitada poole oma C-vitamiini kogusest. Lisaks on seal ka A-, P-, K- ja B-rühma vitamiine, kaaliumi, mangaani, fosforit ja magneesiumit. Väikese kalorsusega tervisepomm on tõeline kingitus kaalulangetajale.
Kukeseentega täidetud paprika
Tarvis läheb:
3 punast paprikat
300 g kukeseeni
1 suur sibul
1 sl õli
1 sl võid
3 sl kukeseenemaitselist sulatatud juustu
2 dl riivjuustu
soola, pipart
1 dl hakitud peterselli
Tee nii:
Haki seened ja sibul. Prae õli ja või segus, kuni vedelik on aurustunud. Sega hulka sulatatud juust, maitsesta soola ja pipraga ning sega hulka hakitud petersell.
Poolita paprikad, eemalda seemned ja pane paprikad kaussi. Vala peale keev vesi. Vala vesi viie minuti pärast ära, jahuta pisut ja täida paprikapoolikud kukeseeneseguga.
Lao paprikad ahjuvormi, puista peale riivjuust ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni juust on pealt kuldpruun.
Allikas: Kodutohter