Peedikreem
150 g maitsestamata toorjuustu
75 g keedetud, aurutatud või röstitud peeti
1 kuhjaga tl riivitud mädarõigast
näpuotsaga soola
serveerimiseks rukkileiba
1. Hõõru toasoe toorjuust, peenelt riivitud peet ja mädarõigas ühtlaseks. Maitsesta vähese soolaga.
2. Serveerimiseks lõika rukkileivast väikesed kettad. Tõsta igale rukkileivale veidi peedikreemi või suru peedikreem leivaviiludele kondiitripritsi abil.
Kitsejuustukreem
100 g pehmet kitsejuustu (soovitavalt kodumaist)
100 g maitsestamata toorjuustu
musta pipart
serveerimiseks rukkileiba
kaunistamiseks rukkilille õielehti
1. Hõõru toasoe toorjuust ja kitsejuust ühtlaseks, maitsesta musta pipraga.
2. Serveerimiseks lõika rukkileivast väikesed kettad. Tõsta igale rukkileivale veidi kitsejuustukreemi või suru kitsejuustukreem leivaviiludele kondiitripritsi abil.
Kaunista rukkilille õielehtedega.
NIPP: Rukkilille kuivatatud õielehti müüakse apteegis!
Kilupallid
150 g maitsestamata toorjuustu
150 g vürtsikilufileesid
1 sl hakitud värsket tilli
veeretamiseks riivleiba
serveerimiseks kurgiviilakaid
1. Nõruta vürtsikilufileed ning haki hästi väikesteks tükkideks. Sega koos toorjuustu ja hakitud tilliga ühtlaseks ja pane segu külmkappi tahenema.
2. Serveerimiseks võta teelusika abil vürtsikilusegu, vormi pallikesteks ning veereta riivleivas. Aseta nt kurgiviilakale.
Seenesalat
200–300 g soolaseeni
1 tavaline või punane sibul
1 sl hakitud värsket tilli
150 g paksemat hapukoort
musta pipart
serveerimiseks rukkileiba või väikeseid näkileivakorvikesi
1. Leota soolaseeni külmas vees ja haki hästi peeneks. Haki sibul hästi peeneks.
2. Sega kõik komponendid omavahel.
3. Tõsta salat näkileivakorvikestesse, kaunista punase sibulaga.