Searibid mõnusas burbooni ja mustika marinaadis
Pille Petersoo
Mustikaribid. | Juta Kübarsepp

Proovi searibisid mustikatega. 

Kuuele

1,5 kg searibisid (babyback)

1 pakk kuiva marinaadisegu (u 20–25 g)

1 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

 

Burbooni-mustikakaste:

1 sl oliiviõli või rapsiõli

1 peenelt hakitud suurem punane sibul

4 hakitud suuremat küüslauguküünt

125 ml burbooni

250 g kultuur- või metsmustikaid

1 dl tomatipastat

3 sl õunaäädikat

3 sl pruuni suhkrut

0,25 tl vürtspipart


Kuumuta ahi 200 kraadini. Aseta ribid ahjupannile. Pintselda mõlemalt poolt kergelt õliga, siis maitsesta soola-pipraga ja seejärel hõõru ribidele kuivmarinaadisegu. Jäta ribid pannile, lihakam pool ülal.

Kata ribid fooliumiga ning küpseta 200-kraadises ahjus tund aega. 

Samal ajal valmista burbooni-mustikakaste. 

Pärast tunniajalist küpsetamist võta ribid ahjust välja ning pintselda mõlemalt poolt julgelt mustikakastmega. Pane ribid uuesti ahju, nüüd juba ilma fooliumita, ja küpseta veel 15–20 minutit. Pööra ribisid kastmes.

Serveeri, kõrvale tõsta ülejäänud mustikakaste. 
 


 

Sarnased artiklid