Mustikas sobib nii soolaste kui magusate toitude koostisse.
Sealiha mustikakastmega
4-le50 g nisujahu1 tl paprikapulbritveidi soola ja pipart500 g sealiha (ilma kondita)50 g sulatatud võidKASTE:200 g värskeid mustikaid2 sl pruuni suhkrusiirupit0,5 tl ja
Tartust poolesaja kilomeetri kaugusel Võrtsjärve ääres asuvas Marjasoo talus avaneb kevadsuvisele külalisele lummav pilt - majesteetlike mändide vahel avavad kauneid õisi sajad rododendronid.
Üks kõige suuremaid hirme, mis vananemisega kaasneb, on mure mälu ja mõistuse kadumise pärast. Dementsus on haiguste pingereas kiiresti tõusmas – seega ei tule muretsemine tühjalt kohalt.
Želatiiniga tarretatud toorjuustukook sisaldab nii mustikanektarit kui ka mustikamarju.
12 koogitükki
Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
75 g võid, sulatatud
Kate:
6–8 želatiinilehte või 1,5–2 sl želatiinipulbrit1 dl Küllus Öko metsmustikanektarit250 g k
Speltanisu tera sisaldab peaaegu kõiki toitaineid ja vitamiine, mida inimene vajab ning on väga kõhusõbralik ja kergesti seeditav.
Hommikupuder õrnale kõhule
2 portsjonit
5 dl vett (pool võib olla piim)
½ tl soola
1½ dl täisteraspeltahelbeid
3 dl külmut
Seda kihisevat mustikakokteili võib teha nii alkoholiga kui ka ilma.
Kahele
1 dl värskeid mustikaid
2 tl peenelt riivitud ingverit
2 tl suhkrut
1 sl sidrunimahla
2 dl Küllus Öko metsmustikanektarit
3 dl vahuveini või õunalimonaadi
Pane mustikad, riiv