Supp röstitud paprikast

kodus.ee
Supp röstitud paprikast. | Shutterstock

Paprika on väga väikese kalorisisaldusega köögivili:100 grammis paprikas kõigest 19–28 kcal. Kuigi kaloreid on paprikas vähe, on tema koostis väga mitmekesine: palju kaaliumi, magneesiumi, tsinki ja kaltsiumi. Samuti on paprikas ohtralt vitamiine, eriti suures koguses C-vitamiini. Kõige rohkem on C-vitamiini punases viljas.

Tarvis läheb:

5-6 punast paprikat
2 sibulat
5 küüslauguküünt
2 sl õli
400 g purustatud tomateid
5 dl vett
1 köögiviljapuljongi kuubik
1 tl Provence’i ürdisegu
1 tl paprikapulbrit
1 sl suhkrut
soola, musta pipart, hakitud ürte

Poolita ja puhasta paprikad seemnetest. Pane paprikapoolikud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta paprikaid 250-kraadises ahjus grillirežiimil, kuni nad on peaaegu mustad.
Pane küpsed paprikad veerand tunniks kilekotti, et söestunud koor lahti lööks. Koori paprikad.
Haki sibulad ja küüslauk ning kuumuta poti põhjas õlis.
Pane paprikad ja kuumutatud sibulad ning küüslauk köögikombaini ja töötle püreeks.

Pane püree ja tomatikonserv potti ja lisa keev vesi, maitseained  ja murenda sisse puljongikuubik. Keeda vaiksel tulel 30-40 minutit. Maitsesta soolaga, kaunista ürtidega.

Artikli märksõnad