Suurepärane kulinaarne siirup kadakamarjadest
kodus.e
Imepärane kadakas - meie oma küpressiline. | Shutterstock

Kadakas on kaunis, aga ühtlasi mõjub see imepäraselt meie tervisele ja maitsemeelele.

Kadakamari soodustab ainevahetust ning puhastab verd. Vanasti kasutati eeterlike õlidega kadakamarju halva hingeõhu peletamiseks, sest nätsu veel ei tuntud.
Kadakamari sobib ideaalselt kõiksugu lihahautistesse ja marinaadidesse. Eriti hõrgult maitseb kadakamarjadega hautatud küülik.
Kindlasti tasub proovida väga head kulinaarset siirupit.
Purusta uhmris tassitäis küpseid kadakamarju. Vala peale keev vesi nii, et kõik marjad oleksid kaetud. Keeda 30 minitit. Kurna vedelik läbi tiheda sõela või kanga.
Lisa 4 sl fariinsuhkrut ja 4 sl balsamäädikat. Keeda, kuni moodustub siirup.
Siirupit võid kasutada kas kohe või hoiustada õhukindla pudeliga külmkapis. Siirup maitseb hea jõuluroogadega: hane, pardi, lambaga.
Allkas: Kodu&Aed