Maasika ja rabarberiga vahukoorekook
Viieteistkümnele
2 dl nisujahu
1 dl kartulitärklist
6 muna
2,5 dl suhkrut
Täidis:
1 dl rabarberi- või õunamahla
2,5 dl rabarberi-banaanipüreed (vt allpool)
1 l maasikaid
Kaunistuseks:
100 g valget šokolaadi
3 dl vahukoort
1 tl vanillisuhkrut
1 l maasikaid
Tee koogipõhi valmis juba eelmisel päeval. Võita ja puista riivsaiaga üle siledapõhjaline lahtikäiv koogivorm. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega jahu ja tärklis omavahel. Vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks. Sõelu jahusegu õrnalt segades munavahu hulka. Kalla tainas ettevalmistatud vormi ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Lase järgmise päevani jahtuda.
Rabarberi-banaanipüree võid samuti varem valmis keeta. Võta 1 l rabarberitükkide kohta 2,5 dl moosisuhkrut ja 4 banaani. Lõika rabarberivarred väikesteks tükkideks. Kuumuta tasasel tulel, kuni mahl hakkab eralduma, sega hulka suhkur ja riivitud banaanid. Keeda, kuni rabarberitükid on lagunenud. Tordi tegemisest üle jäänud moos säilib kenasti külmkapis ja sobib hommikusöögilauale.
Lõika tordipõhi õhukese terava noaga kolmeks kihiks. Niisuta kihid mahlaga. Määri kihtide vahele rabarberi-banaanipüreed või rabarberimoosi, mille sisse on lõigatud banaani- ja maasikaviilusid.
Sulata valge šokolaad mikrolaineahjus või kuumaveevannil koos vähese (u 0,5 dl) koorega. Lase jahtuda. Vahusta ülejäänud koor, maitsesta vanillisuhkru ning jahtunud valge šokolaadiga. Kata tort vahukoorega ja kaunista maasikatega.