Suvehitt | Maasika-rabarberi-banaanitäidisega kook

kodus.ee
Maasika-rabarberi-banaanitäidisega kook. | Shutterstock

Ahvatlevalt kooresele maasika-rabarberi-banaanitäidisega koogile kuulub kesksuvisel pidulaual kindel aukoht. Seda on lihtne teha, aga parem on alustada ettevalmistusi juba eelmisel päeval.

Maasika ja rabarberiga vahukoorekook

Viieteistkümnele

2 dl nisujahu
1 dl kartulitärklist
6 muna
2,5 dl suhkrut

Täidis:

1 dl rabarberi- või õunamahla
2,5 dl rabarberi-banaanipüreed (vt allpool)
1 l maasikaid
 

Kaunistuseks:

100 g valget šokolaadi
3 dl vahukoort
1 tl vanillisuhkrut
1 l maasikaid

Tee koogipõhi valmis juba eelmisel päeval. Võita ja puista riivsaiaga üle siledapõhjaline lahtikäiv koogivorm. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega jahu ja tärklis omavahel. Vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks. Sõelu jahusegu õrnalt segades munavahu hulka. Kalla tainas ettevalmistatud vormi ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Lase järgmise päevani jahtuda.

 

Rabarberi-banaanipüree võid samuti varem valmis keeta. Võta 1 l rabarberitükkide kohta 2,5 dl moosisuhkrut ja 4 banaani. Lõika rabarberivarred väikesteks tükkideks. Kuumuta tasasel tulel, kuni mahl hakkab eralduma, sega hulka suhkur ja riivitud banaanid. Keeda, kuni rabarberitükid on lagunenud. Tordi tegemisest üle jäänud moos säilib kenasti külmkapis ja sobib hommikusöögilauale.

Lõika tordipõhi õhukese terava noaga kolmeks kihiks. Niisuta kihid mahlaga. Määri kihtide vahele rabarberi-banaanipüreed või rabarberimoosi, mille sisse on lõigatud banaani- ja maasikaviilusid.

Sulata valge šokolaad mikrolaineahjus või kuumaveevannil koos vähese (u 0,5 dl) koorega. Lase jahtuda. Vahusta ülejäänud koor, maitsesta vanillisuhkru ning jahtunud valge šokolaadiga. Kata tort vahukoorega ja kaunista maasikatega.

Sarnased artiklid