Suvi taldrikul: "vaesed rüütlid" kardemoni, kaneeli ja maasikatega

kodus.ee
"Vaesed rüütlid" kaneeli ja kardemoni ning hõõrutud maasikatega | erakogu

Remondihull kirjutab oma blogis retromagustoidust: miks mitte proovida "vaeseid rüütleid"! Blogija lisab sinna kaneeli ja kardemoni ning pakub kõrvale muidugimõista värskeid kohalikke maasikaid!

Remondihullu “vaesed rüütlid” kardemoni ja kaneeli ning hõõrutud maasikatega

Saia (sellist korralikku ja paksemat, soovitavalt Poodiumi käsitöösai või Eesti Leivatööstuse Vormisai)

Kohvikoort (mina panen väikese kohvitassitäie (u. 1 cup) või veidi rohkem, olenevalt sööjate arvust)

1-2 muna, olenevalt sööjate arvust

1-2 sl suhkrut, maitse järgi

Näpuotsaga kaneeli ja kardemoni

Praadimiseks võid

Tuhksuhkrut kaunistuseks

Maasikaid

Vala kaussi kohvikoor, suhkur, munad ja kaneel ning kardemon ja vispelda korralikult läbi. Lõika saiast mõnusalt paksud  viilud ja kasta segusse, lase viiludel korralikult segu sisse imada, seejärel tõsta särisevasse võisse praadima. Prae kergelt mõlemalt poolt kuldpruuniks, tõsta taldrikule ja raputa üle tuhksuhkruga.  Kõrvale paku vähese suhkruga hõõrutud maasikaid.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid