Taani vaarikaruudud (hindbærsnitter)
Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Üks klassikaline Taani küpsetis, meie aleksandrikoogi sugulane. 

200 g külma võid
350 g nisujahu (u 6 dl)
150 g tuhksuhkrut (u 3 dl)
1 sl vanillisuhkrut
1 muna

Glasuur: 

200 g tuhksuhkrut (u 4 dl)
2 sl vett

 

Vahele:
300–400 g paksemat vaarikamoosi

Kaunistuseks: 

puistepuru, külmkuivatatud vaarikaid vm

 

Lõika või väiksemateks tükkideks, näpista jahu hulka. Lisa tuhksuhkur ja vanillisuhkur, sega ühtlaseks. Lisa muna ning suru tainas ühtlaseks. 

Jaota tainas kaheks, rulli kumbki tükk u 20 x 30 cm ristkülikuks. Lõika mõlemad ristkülikud veel pikkupidi pooleks. Tõsta neli tainaplaati küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Küpseta 175-kraadises ahjus 20–25 minutit või kuni tainaplaadid on kenasti kuldsed. Lase täielikult jahtuda. 

Sega glasuuri jaoks tuhksuhkur veega ühtlaseks. 

Määri kahele jahtunud tainaplaadile vaarikamoosi ning kahele jahtunud tainaplaadile tuhksuhkruglasuuri. Tõsta glasuuriga tainaplaadid vaarikamoosiga tainaplaatide peale. Kaunista külmkuivatatud vaarikate või meelepärase puistepuruga. 

Lõika saadud koogid 5–6 cm pikkusteks viiludeks. 

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid