Tee ise | Hapukapsas oma kapsapeadest

Kaja Kurg
Igati kasulik ja vitamiinirikas. | Shutterstock

Aastavahetuse peolaua jaoks on paras aeg kapsas hapnema panna detsembri esimestel päevadel, sest värskelt valminud hapukapsas on alati maitsvam kui see, mis kauem seisnud.

Hapendamiseks sobivad põhimõtteliselt kõik valge peakapsa sordid, kõige paremini aga need, millel on õhukesed peenete roodudega lehed, tihke pea ja lühike sisevars. Paljud sordid ongi aretatud spetsiaalselt hapendamiseks.

Kõige maitsvama hapukapsa saamiseks tasub kasvatada keskvalmivaid sorte, sest need on varajastega võrreldes suhkrurikkamad. Keskvalmivate sortide kasvuaeg ehk aeg istiku kasvukohale istutamisest kuni tehnilise küpsuse saabumiseni on keskmiselt 90–110 päeva. Olenevalt sordist saab neid hakata koristama augusti lõpul või septembri algul.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid