10 tk
Põhi:
1 dl suhkrut
2,5 dl nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl riivitud sidrunikoort
100 g võid
2 sl sidrunimahla
Täidis:
1 purk (230 g) koorest vanillipudingit
1 dl hapukoort
3 sl suhkrut
2 muna
2 sl maisitärklist
200 g vaarikaid
50 g valget šokolaadi
Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega kausis suhkur, jahu, küpsetuspulber ja sidrunikoor. Lisa tükeldatud või ja haki noaga või näpi sõrmedega puruks. Lisa sidrunimahl ning suru ühtlaseks tainaks. Suru tainas 25 cm pirukavormi põhjale ja külgedele. Kata tihedalt küpsetuspaberiga ja küpseta 10 minutit. Võta paber pealt ära ning küpseta veel 5 minutit. Alanda ahju temperatuur 180 kraadile.
Klopi vanillipuding, hapukoor, suhkur ja munad ühtlaseks. Sõelu hulka maisitärklis ja sega ühtlaseks. Vala põhjale. Lao täidisele vaarikad. Haki šokolaad ja puista peale.
Küpseta ahju alumises osas 30–35 minutit, kuni täidis on tahe. Lase täiesti jahtuda, enne kui serveerid.