Vaarika-vanillikreemipirukas valge šokolaadiga

Pille Enden
Jaan Heinmaa

Värskete marjadega pirukas maitseb õige suviselt. Sidrunimekiga mureda põhja, kreemja vanillitäidise ja vaarikatega küpsetise ettevalmistustööd lähevad üsnagi kiirelt.

10 tk

Põhi:

1 dl suhkrut

2,5 dl nisujahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

1 tl riivitud sidrunikoort

100 g võid

2 sl sidrunimahla

Täidis:

1 purk (230 g) koorest vanillipudingit

1 dl hapukoort

3 sl suhkrut

2 muna

2 sl maisitärklist

200 g vaarikaid

50 g valget šokolaadi

 

Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega kausis suhkur, jahu, küpsetuspulber ja sidrunikoor. Lisa tükeldatud või ja haki noaga või näpi sõrmedega puruks. Lisa sidrunimahl ning suru ühtlaseks tainaks. Suru tainas 25 cm pirukavormi põhjale ja külgedele. Kata tihedalt küpsetuspaberiga ja küpseta 10 minutit. Võta paber pealt ära ning küpseta veel 5 minutit. Alanda ahju temperatuur 180 kraadile.

Klopi vanillipuding, hapukoor, suhkur ja munad ühtlaseks. Sõelu hulka maisitärklis ja sega ühtlaseks. Vala põhjale. Lao täidisele vaarikad. Haki šokolaad ja puista peale.

Küpseta ahju alumises osas 30–35 minutit, kuni täidis on tahe. Lase täiesti jahtuda, enne kui serveerid.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid