Vaheldusrikkust hommikusse. Hommikusöögipirukad

kodus.ee
Maitsvad pirukad. | Kodu&Aed arhiiv

Kui pudrust ja võileibadest on tekkinud mõningane tüdimus, siis võiks hommikuks valmistada mõnusaid pirukaid.

6 tk
 

Tarvis läheb:

3 dl nisujahu
150 g külma võid
1 muna
pisut soola

Täidis

1 suur šalottsibul
1 küüslauguküüs
2 sl oliivõli
natuke kurkumit
pisut soola
pisut jahvatatud
musta pipart
6 muna
1½ dl vahukoort
1 punane paprika
½ dl hakitud murulauku

Näpi kausis segamini või ja jahu. Lisa muna ja sool ning sega kiirestiü Ühtlaseks taignaks. Jaga taigen osadeks ja vajuta väikeste pirukavormide põhja ja külgedele. Torka põhja kahvliga augud. Tõsta vormid täidise tegemise ajaks külmikusse.
Koori ja haki sibul ja küüslauk. Kuumuta neid koos maitseainetega pisut pannil õlis.

Eralda munakollased ja -valged. Munakollased peavad jääma terveks. Sega omavahel munavalged ja koor. Lisa pisut jahtunud sibul.
Pese ja puhasta paprika ning tükelda peeneks. Haki murulauk.

Kalla koore- ja sibulasegu vormidesse ning puista peale pool paprika- ja murulaugukogusest. Tõsta iga vormi peale ettevaatlikult lusikaga munakollane.
Küpseta pirukaid 200kraadises ahjus umbes 25 min. Lase pisut jahtuda ning puista pinnale üülejaanud paprika ja murulauk.

Artikli märksõnad