Vastlapäevaks | Õlles küpsetatud seakoot

Pille Enden
Jaan Heinmaa

Tumeda õllega küpsetatud pehme liha ja krõbeda kamaraga seakoot sobib vastlapäeva menüüsse. Koodi võib valmistada ka ilma eelnevalt keetmata, aga siis peaks ahjus olemise aeg olema tunni võrra pikem. Ja kui enamik liha söödud, saab kondist keeta ühe tõhusa supi.

Valmistusaeg 1 tund 15 minutit + 2 tundi 15 minutit ahjus

Kolmele-neljale

1 seakoot (1,5 kg )

2 sibulat

3 küüslauguküüs

2 loorberileht

1 sl +1 tl köömneid

5 nelgitera

2 sl jämedat soola

1 tl musta pipart

1 sl soola

5 dl tumedat õlut

Pane koot suurde potti. Kalla peale nii palju vett, et koot oleks kaetud. Kuumuta keemiseni ja eemalda vaht. Lisa potti üks koorega sibul, küüslauk, loorber, 1 tl köömneid, nelgiterad ja 2 sl jämedat soola. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumusta ning hauta tasasel tulel 60 minutit.

Kuumuta ahi 150 kraadini. Koori sibul, lõika ratasteks ja pane ahjupanni põhja. Võta koot leemest, lõika kamar ruutudeks või ribadeks ja aseta sibulalõikude peale, kitsenev ots ülal.

Jahvata 1 sl köömneid ning sega 1 sl soola ja pipraga. Hõõru koot maitseainetega sisse ja pane 60 minutiks ahju. Siis kalla pannile õlu ja küpseta veel 60 minutit. Kui kamar läheb liiga pruuniks, siis kata fooliumiga.

Kui kamar ei ole veel piisavalt krõbe, kuumuta ahi 200 kraadini, pane koot tagasi ahjupannile ning küpseta, kuni kamar on pruun ja krõbe. Serveeri vormi põhja kogunenud praeleemega.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid