Kodutohtri retsept: õunapommid
(35 tk, väikesed)
2½ dl piima
20 g pärmi
2 sl suhkrut
1–2 tl vanillsuhkrut
3½–4 dl nisujahu
1–2 õuna
2 sl suhkrut
1 tl kaneeli
Küpsetamiseks
rapsiõli
Pealeriputamiseks
tuhk- või kaneelisuhkrut
1. Lahusta pärm käesoojas piimas, lisa tavaline ja vanillsuhkur ning jahu ning sega tainas ühtlaseks.
2. Lase tainal rätikuga kaetult tunnike seista. Samal ajal koori õunad, tükelda ning lõika seemnekojad välja.
3. Sega taldrikul kokku kaneel ja suhkur ning veereta selles õunatükke, paar tükki korraga.
4. Kasta õunatükid suure kahvli otsas korraks tainasse, keeruta, et tainas ikka külge hakkaks, ja pista siis ettevaatlikult kuuma õlisse mõneks minutiks küpsema.
5. Tõsta kuumad õunapommid ettevaatlikult kuumast õlist välja ja jäta mõneks ajaks sõelale nõrguma. Enne serveerimist riputa õunapommid üle tuhk- või kaneelisuhkruga.