Klassikaline purukook

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Üks klassikalisi kohalikke kooke. Sellest kogusest jagub väiksema ahjuplaaditäie jaoks, nii et kui soovid teha suure plaadikoogi, võta topeltkogused.

400 g nisujahu

85 g suhkrut

näpuotsaga soola

200 g külma võid

u 400 g paksemat moosi

 

Sega kausis või köögikombainis jahu, suhkur ja sool. Lisa tükeldatud külm või ja haki noaga või köögikombaini lõikuriga tainas puruseks.

Tõsta umbes kolmandik purust (u 250 g) kõrvale – see on puistepuru.

Kalla ülejäänud purusegu u 25 x 35 cm koogivormi põhjale, millele on asetatud küpsetuspaber. Suru purusegu kergelt kokku.

Määri peale moos, siis puista ühtlase kihina peale purusegu.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30–35 minutit, kuni purukate on kaunilt kuldne.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid