Soovi korral võid põhja teha ka lihtsamalt: suru lahtikäiva koogivormi põhjale sulavõiga segatud küpsisepuru. 150 g purustatud küpsiste kohta võta 50 g sulavõid ja 0,5 dl kakaopulbrit.
Kümnele
Põhi:
2 muna
1 dl suhkrut
0,75 dl kookosjahu
0,75 dl mandlijahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 sl kakaopulbrit
0,5 dl purustatud šokolaadi
Täidis:
250 g mascarpone’t
2 dl vahukoort
3 dl püreestatud musti sõstraid
1 dl suhkrut
6 želatiinilehte
(tilgake keeva vett)
Kaunistuseks:
2,5 dl musti sõstraid
1,5 dl lahjendatud mustasõstra- või punast viinamarjamahla
0,75 dl moosisuhkrut
Tee nii:
Vahusta munad suhkruga. Lisa omavahel segatud kuivained ja jämedalt riivitud või purustatud šokolaad. Tordipõhja küpsetamiseks joonista küpsetuspaberile väiksema (alates 17 cm) lahtikäiva koogivormi suurune ring, aja tainas ahjuplaadile asetatud küpsetuspaberil kettakujuliselt laiali ja küpseta 200-kraadises ahjus 10–15 minutit.
Aseta ketas lahtikäivasse koogivormi ja lase jahtuda.
Pane želatiinilehed umbes 10 minutiks külma vette. Sega omavahel ülejäänud täidiseained. Pigista külmas vees leotatud želatiinilehed kuivemaks ja sulata väheses tulises vees. Lisa täidisele vees lahustatud želatiin.
Kalla täidis vormi jahtunud tordipõhjale ja lase külmkapis vähemalt tund aega tarduda.
Kata koogi pind üleni mustade sõstardega või kaunista väiksemate marjakuhjakestega. Tõsta tagasi külmikusse.
Aja mahl moosisuhkruga keema. Lase segul veidike jahtuda ja tõsta siis lusikaga koogi pinnale marjadele, et need ahvatlevalt läigiksid. Lase tordil veel vähemalt kolm tundi või üle öö külmikus taheneda.
Allikas: Kodu&Aed