Munapühade järel on keedetud mune kodus tavaliselt küllaga. Neist saab teha munavõid, leivakatet või Šoti mune, kasutada neid salatis, isegi mõnes koogi- või küpsisetainas. Aga pista ka pikkpoisi sisse.
Koksida nendega ei saa, kuid maitsvad on nad küll.
6 muna
6 muna
4-5 dl konservmaisi, -herneid, -paprikat või
puljongis keedetud külmutatud köögivilju
5 dl liha- või köögiviljapuljongit
1 sl želatiinipulbrit
0,5 dl vett
petersellilehti
Võta ükshaaval
Kui pühade ajal on palju keedetud mune, võib neist teha lõbusa salati.
4 portsjonit
4 muna
150 g külmutatud herneid
100 g sinki
100 g mungoa idusid
1 dl hapukoort
1 dl majoneesi
tilli, peterselli soola, musta pipart
Keeda munad kõvaks ja jahuta kohe
Klassikaline šoti pubide hommikusöök, mis on levinud üle maailma.
6 portsjonit
6 poolpehmeks keedetud muna
500 g seguhakkliha
1 muna
1 sl ketšupit
soola, pipart
hakitud peterselli
Paneering
1 muna
riivsaia
Sega kausis kokku hakkliha, muna, ketšup, s
Kaks retroretsepti. Need võileivakatted maitsevad alati hea.
Kiluvõi
100 g toasooja võid
5–6 puhastatud vürtsikilufileed
hakitud värsket tilli
Haki vürtsikilud peeneks.