Vaata Kodus.ee ja Magaziini sügismängu üht retsepti: Peteri "tvistiga" seente marineerimise retsept Poola moodi!
Tarvis läheb:
1 kg puravikke
umbes 3 tassi vett
soola
Marinaadi jaoks vajad:
2 klaasi vett
1/2 tassi äädikat
2 keskmist sibulat
1 supil
Tammuri talurestorani peremehe Erki Saare maitsev praad ajakirja Kodu & Aed varasalvest!
Seapraad
Sea sisefileedVokkpanni, fooliumi, lepalaaste
Pane vokkpann tulele, aseta pannile foolium koos lepalaastudega, selle peale rest.
Seenepitsat saab küpsetada kiirelt õues grillis ja ise samal ajal metsast toodud seeni puhastada.
Seenepitsa
Põhi:
25 g pärmi
2 dl vett
1 tl soola
3 sl õli
5 dl nisujahu
Peale:
150 g tomatipastat
suur peotäis metsaseeni (puravikud, kitsemamplid)
1 k
Seenefocacciaks sobivad nii kasvatatud seened kui ka metsaseened, näitkes viilutatud väiksed puravikud.
2 dl sooja vett
25 g (pool pakki) värsket pärmi
½ tl soola
1 tl suhkrut või mett
1 dl spelta- tai täisterajahu
3 dl nisujahu
½ dl oliiviõli
Maitseõ
Pottidesse saab panna just niipalju asju, et igal sööjal on täpselt paras ports.
3 potti
3 viilu täisteraröstsaia
1 küüslauguküüs
2 sl õli
300 g värskeid seeni (kukeseened, puravikud)
½ porrut
1 paprika
100 g spinatit
2 dl hapukoort
2 muna
½ tl ürdis