Seeneajal tuleb teha seenetoite, kuid talvel saab suurepärase seenesupi ka kuivatatud seentest.
Seene kreemsupp
4 portsjonit
300 g šampinjone, puravikke, pilvikuid
1 sl rapsiõli
3 sl võid
1 peeneks hakitud väike sibul
1 sl jahu
4½ dl köögiviljapuljong
Soojendav supp sügisõhtuks, kuhu võib panna ka kuivatatud seeni.
4 portsjonit
400 g värskeid seeni (kukeseeni, puravikke, šampinjone)
1 väike sibul
1 tl õli
100 g sulatatud juustu
6-7 dl vett
1 purk purustatud tomateid (400 g)
ürdisoola
½ tl estragoni
Salat sobib hästi ka soolaste pannkookide täidiseks.
4 portsjonit
500 g soolaseeni
2 marineeritud peeti
1 hapukurk
2 dl hapukoort
musta pipart
pisut suhkrut
2 keedetud muna
hakitud tüümiani
Haki soolaseened, peet ja hapukurk.
Roos- ehk Brüsseli kapsast võiks kasutada sagedamini, sest see on kasulik köögivili.
4 portsjonit
300 g rooskapsast (Brüsseli kapsas)
200 g seeni (võib ka külmutatud- või soolaseeni)
1 küüslauguküüs
soola, musta pipart
50 g tugevamaitselist kõva juust
Piduliku vahumütsiga suppi sobib pakkuda ka külalistele.
50 g võid
500 g kupatatud metsaseeni
300 g hakitud sibul
2 kartulit
1 sl valge veini äädikat
1 l köögiviljapuljongit
2 dl kohvi- või vahukoort
2 sl hakitud värsket tüümiani
soola, musta pipart
V
Lõbusad ja maitsvad ampsud.
Porgandi-suvikõrvitsarullid
pikki saledaid suvikõrvitsaid
pikki pakse porgandeid
vett, puljongikuubik
Täidiseks
kodujuustu (karulauguga, mädarõikaga), seenesalatit
Kaunistuseks
petersellilehti, tüümiani
Pese ja koor