2 põnevat suupistet verivorstist

Pille Petersoo
Kasuta verivorste loominguliselt! | Shutterstock

Paku traditsioonilist pühademaitset põneval moel – verivorstisuupisted kaovad laualt nagu nõiaväel!

 

Lehttaignarullid pohlamoosi ja verivorstiga

pärmi-lehttaignat

pohlamoosi

kuivatatud majoraani

meelepärast verivorsti

määrimiseks muna

  • Rulli pärmi-lehttaigen veidi õhemaks. Määri pealt pohlamoosiga ning pudista ühtlaselt üle verivorstisisu või hakitud verivorstiga. Soovi korral puista peale veidi kuivatatud vorstirohtu ehk majoraani.
  • Keera taigen tihedasti rulli. Väiksemate suupisterullide jaoks kasuta u 10–15 cm laiust lehttaignaplaati, siis ei tule rullid nii laiad.
  • Lõika rull 2 cm paksusteks juppideks, tõsta paberist või silikoonist muffinivormidesse ja seejärel ahjuplaadile. Pintselda pealt munaga.
  • Küpseta 225° ahjus 10–15 min, kuni pirukad on kenasti kerkinud ja pealt kaunilt kuldsed. Serveeri soojalt või jahtunult.

retseptid-dets2013-4.jpg

Vutimunad verivorstitekis
Juta Kübarsepp

Vutimunad verivorstitekis

24 vutimuna

250 g verivorsti

250 g hakkliha

1 sl röstitud sibulahelbeid

soola ja musta pipart

Paneerimiseks:

jahu

muna

riivsaia või -leiba

Frittimiseks õli

  • Pane vutimunad keevasse vette ja keeda 2–3 min. Tõsta pott tulelt, kurna ja vala peale külm vesi. Lase jahtuda, siis koori vutimunad ettevaatlikult.
  • Eemalda verivorstidelt kest, pudista need katki või haki peeneks. Sega kausis verivorstimass, hakkliha ja sibulahelbed (võid ka ühe väikese sibula peeneks hakkida ja võis kuldseks praadida), maitsesta soola-pipraga.
  • Võta u 1 sl hakkmassi ning suru peopesas õhukeseks kettaks. Aseta keskele vutimuna, ümbritse hakkmassiga. Peida kõik munad hakkmassi sisse.
  • Veereta hakklihapallikesi jahus, lahtiklopitud munas ning seejärel riivsaias.
  • Küpseta mõõdukalt kuumas õlis kenasti kuldpruuniks. Serveerimiseks lõika pikuti pooleks.

Sarnased artiklid