Alumiinimkarpidesse pakitud valmistoit valmistatakse Cook&Chill põhimõttel: toit kuumutatakse, jahutatakse maha, säilitatakse külmas ja soojendatakse siis taas. Instituudi toiduohutuse spetsialistide katsed näitasid, et taolisel käitlemisel eraldub iseäranis hapukatesse toitudesse nagu õunamoos või tomatipüree oluliselt rohkem alumiiniumi kui euroliidu lubatud norm: 5 milligrammi (mg) alumiiniumi toiduainete kilogrammi kohta.
Instituudi hinnangul saab inimene, kes näiteks iga päev sööb 200 grammise portsu valmistoitu alumiiniumkarbikesest, täiendavalt 0,5 milligrammi alumiiniumi iga kehakaalu kilogrammi kohta ning toiduohtusspetsialistide hinnagul on see terviserisk. Seega soovitavad Saksa toiduohutuse spetsialistid alumiiniumkarpidesse pakendamist pigem vältida.
Alumiiniumi on seostatud mitmete tõbedega, näiteks reuma,rinnavähi, Alzheimeri tõve ja mitmete muude haigustega, see kahjustab närvisüsteemi, kopse ja mõjutab viljakust.