Idanda nisu

Kaja Kurg
Shutterstock

Kõige kiiremini valmivad tervislikud idandid nisuteradest. Neid leiab looduspoodidest ja toidupoodide talutoiduriiulilt.

Ühe inimese kohta arvesta üks supilusikatäis kuivi teri. Kui paned nisu hommikul vette likku, õhtul nõrutad purgist vee ja paned terad sooja kohta idanema, on järgmisel päeval neil valged „ninad” juba väljas ja võib sööma hakata. Idanevaid teri tuleb vahepeal niisutamiseks loputada.

Idandatud nisuterad on magusad ja krõmpsuvad hamba all. Söö nad kiiresti ära, sest kui on kasvanud juba pikad juureniidid, on idandi väärtus oluliselt vähenenud. Sellisena pole ta ka kuigi isuäratav. Ülekasvanud idandid pane madalasse anumasse mulla sisse ja kasvata võrseteks.

Tühjaks söödud purki pane kohe uus laar likku. Nisutera olevat kõige väärtuslikum ööpäev pärast idanemise algust.  

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid