Indiapärane pastinaagisupp

Kodutohter
Indiapärane pastinaagisupp. | Shutterstock

Aed-moorputk ehk pastinaak  on porgandit meenutav, ent sellest heledam koonusekujuline juurvili. Võrreldes porgandiga, on pastinaagil magusam maitse, eriti kuumtöödelduna.

4 portsjonit

Tarvis läheb:

1 sibul
jupp värsket ingverit
1 sl rapsiõli
1 sl garam masala maitseainesegu
1 tl kurkumi
800 g pastinaaki
200 g porgandit
7 dl aedviljapuljongit
2 dl kookosepiima
röstitud juurviljalaaste

1. Koori ja peenesta sibul, riivi puhastatud ja kooritud ingver. Kuumuta sibulat ja ingverit keskmisel kuumusel koos maitseainetega potipõhjas õlis u 5 minutit.
2. Koori ja tükelda nii pastinaak kui porgandid, lisa need potti ja sega kõik hoolikalt läbi. Kalla potti aedviljapuljong ja jäta supp keema, kuni aedviljad on pehmed.
3. Lisa supile kookosepiim ja püreesta supp saumikseriga. Vajadusel lisa veidi vett. Serveeri koos röstitud juurviljalaastudega.

Artikli märksõnad