Taipärane porgandi-kookosesupp
Sametise tekstuuriga kerge kuum eine, kust hõngub ahvatlevalt ingverit.
Neljale
1 kg porgandeid
1 suur sibul
3 küüslauguküünt
2 sl õli
1 sl riivitud värsket ingverit
0,5 tl karripastat
7 dl vett
1 purk (4 dl) kookospiima
soola
jahvatatud musta pipart
Koori ja tükelda porgandid. Koori ja viiluta sibul ning küüslauguküüned. Riivi ingver.
Sortsuta paksu põhjaga supipotti pisut õli ja kuumuta poti põhjas kergelt kuldsemaks porgandid, sibulaviilud, küüslauguküüned, ingver ja karripasta.
Lisa kuum vesi ja lase supil umbes pool tundi (või niikaua, kuni porgandid pehmeks keevad) tasakesi podiseda. Püreesta supp nuimikseriga. Veel sametisema tulemuse saad blenderis.
Kalla supp blenderist potti tagasi ja lisa kookospiim. Lase korraks uuesti keema tõusta. Maitsesta soola ja musta pipraga.
Vürtsikas mustikasupp
Supertoiduks kutsutud metsamarjast valmistatud vürtsikas magus supp sobib nii desserdiks kui ka kergeks vahepalaks. Saad kisselli toekamaks ja valgurikkamaks teha, kui lisad kaunistuseks rasvatut kodujuustu.
Neljale
7 dl vett
4 dl külmutatud mustikaid
0,5 dl suhkrut
0,5 tl kardemoni
1 tähtaniis
2 sl kartulitärklist
1 dl külma vett
Mõõda potti 7 dl vett, mustikad, suhkur, kardemon ja tähtaniis. Keeda u 10 minutit, seejärel tõsta katel tulelt.
Sega kartulitärklis külma veega ning lisa see peene nirena kuumale supile. Samal ajal sega suppi pidevalt puulusikaga. Lase supp uuesti keema tõusta, aga ära keeda, seejärel tõsta see külma kohta jahtuma. Et kissellile ei tekiks ebameeldivat nahka, raputa pinnale pisut suhkrut.
Serveeri jahtunult kodujuustu või vahukoorega või soojalt vanillijäätisega.
Tuline tomatisupp indiapäraselt
See supp on mõjutusi saanud India köögist. Supi tulisust saad timmida just nii tšilliseks, kui parasjagu ise soovid.
Neljale
2 sibulat
5 küüslauguküünt
1 punane tšillikaun
2 sl õli
1 tl koriandriseemneid
1 tl karripastat
3 sl tomatipastat
soovi korral 1–2 sl nisujahu
1 sl suhkrut
0,5 l vett
1 dl köögiviljapuljongit
3 purki (kokku 1,2 kg) kooritud tomateid omas mahlas
soola
serveerimiseks Türgi jogurtit
Koori ja viiluta sibulad ja küüslauguküüned. Lõika tšillikaun pikuti pooleks, eemalda seemned ja haki peeneks.
Kuumuta poti põhjas sorts õli, lisa koriandriseemned, hakitud tšilli, küüslauk ja karripasta. Kuumuta segades hetk aega, lisa sibulad ja lase neil klaasjaks muutuda.
Lisa tomatipasta, suhkur ning soovi korral jahu. Sega korralikult.
Lisa kuum vesi, köögiviljapuljong ja konservtomatid. Lase supil tund aega tasasel tulel podiseda. Sega aeg-ajalt, sest tomatisupp võib kergesti põhja kõrbeda. Kui vaja, maitsesta soolaga.
Paku valmis supi kõrvale maitsestamata jogurtit.