Hõrgutav maasika-rabarberitort

Sisuturundus
Maasika-rabarberikook. | Kekkilä

Gluteenivaba hõrgutis igapäeva hetkedeks ja pidulauale.

6-8 portsjonit

Tarvis läheb:

Rabarberi-kohupiimavaht

4 dl vahukoort
1 dl kohupiima (mitte teralist)
2 spl tuhksuhkrut
~1 dl rabarberimoosi

Tordipõhi:

4 muna
2 dl suhkrut
2 ½ dl gluteenivaba jahu
2 tl küpsetuspulbrit
½ dl sulatatud võid

Immutamiseks
½ dl sidrunimahla

Kaunistuseks
1 ½ l maasikaid

Tee nii:

Esmalt valmista tordipõhi. Vahusta munad ja suhkur.

Sega kergelt küpsetuspulber ja jahu, raputa segu läbi sõela vahustatud munadele vaheldumisi sulatatud võiga.

Vala segu 22 cm läbimõõduga rasvainega määritud ning gluteenivaba jahu või mandlijahuga üle raputatud koogivormi ja küpseta ahjus keskmises vahes 175 ̊C juures u 40-50 min.

Lase koogil jahtuda enne kui selle vormist välja võtad. Lõika jahtunud kook keskelt laiupidi pooleks ja immuta pooled sidrunimahlaga.

Valmista täidis. Vahusta vahukoor ning sega see rabarberimoosi, kohupiima ja tuhksuhkruga.

Puhasta ja pese maasikad ning lõika need pooleks.

Võta ette üks koogipool. Pane selle peale ½ täidisest ja täidise peale 1/3 maasikatest. Seejärel tõsta peale teine koogipool ja lisa ülejäänud täidis ning laota ülejäänud maasikad.

Sarnased artiklid