Pähklid. Pähklid on head taimsete küllastumata rasvhapete allikad. Peotäis pähkleid päevas vähendab halva kolesterooli (LDL) sisaldust.
Kaer. Kolesteroolisisaldust vähendab kaeras sisalduv beetaglükaan. See moodustab koos veega geelja kihi, mis takistab kolesterooli imendumist verre.
Sibulad ja küüslauk. Sibulad ja küüslauk annavad toidule maitset, vähendavad kolesteroolisisaldust, takistavad vereliblede paakumist ja soodustavad kaalulangust.
Roheline tee. Roheline tee sisaldab antioksüdante, mis parandavad hea ja halva kolesterooli suhet ning soodustavad arterite vereringet.
Toiduga saad oma kolesteroolisisaldust mõjutada, kui
* sööd rohkem puu- ja köögivilju ning marju;
* kasutad täisteraviljatooteid;
* tarbid lahjemaid piimatooteid;
* vähendad toidus punase liha ja töödeldud lihatoodete osakaalu;
Selline toiduvalik vähendab kolesteroolisisaldust ja on tervisele kasulik. Süüa võib kõike, kuid on toiduaineid, mida võiks süüa vähem.