Oad Poola moodi ehk aedoad à la polonaise

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

See roog sobib eelroaks või kergeks eineks, aga ka lisandiks mitmete kala- ja liharoogade juurde. 

Neljale

400–500 g rohelisi aedube (võivad olla ka külmutatud)

vett
soola
75 g võid

3 sl (Panko) riivsaia
1–2 keedetud muna
hakitud peterselli ja/või tilli

 

Eemalda ubade varreotsad; kui vaja, eemalda ka kiud kahe oapoole liitekohalt. Keeda oad kergelt soolases vees peaaegu pehmeks (u 10 min). Vala vesi ära ning laota oad soojale alusele.

Samal ajal sulata pannil või, lisa riivsai ning prae kergelt kuldseks. Maitsesta soola-pipraga.

Vala sulavõi-riivsaia segu ubadele. Puista peale hakitud keedumuna ja maitseroheline.

Soovi korral lisa riivsaiasegule ka hakitud küüslauku ja/või riivitud sidrunikoort või veidi sidrunimahla.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid