Õuna-sinihallitusjuustupirukas

kodus.ee
Shutterstock

Filotainaga peab kiirelt tegutsema, sest õhukesed tainakihid kuivavad kiiresti.

pool pakki (225 g) külmutatud filotainast

75 g sulatatud võid

Täidis:

5 õuna

2 sl suhkrut

150 g sinihallitusjuustu (30%)

100 g Kreeka pähkleid

võid vormi määrimiseks

 

Tükelda õunad kuubikuteks ja sega suhkruga. Murenda sinihallitusjuust. Haki Kreeka pähklid

Sulata filotainas vastaval pakil olevale õpetusele. Võta pakist välja 6 tainalehte ja kata toidukile või niiske köögirätikuga. Ülejäänud tainas sulge õhukindlalt. Külmkapis seisab see nädal aega.

Laota tainaleht võiga määritud vormi ja määri üle sulavõiga, aseta peale järgmine tainaleht ja jälle määri sulavõiga. Jätka samamoodi, kuni kõik tainalehed on vormis. Kalla tainale õunatükid, puista peale sinihallitusjuust ja pähklid. Tõsta tainakihtide servad ükshaaval piruka peale, määri võiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Serveeri jahtunult.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid