pool pakki (225 g) külmutatud filotainast
75 g sulatatud võid
Täidis:
5 õuna
2 sl suhkrut
150 g sinihallitusjuustu (30%)
100 g Kreeka pähkleid
võid vormi määrimiseks
Tükelda õunad kuubikuteks ja sega suhkruga. Murenda sinihallitusjuust. Haki Kreeka pähklid
Sulata filotainas vastaval pakil olevale õpetusele. Võta pakist välja 6 tainalehte ja kata toidukile või niiske köögirätikuga. Ülejäänud tainas sulge õhukindlalt. Külmkapis seisab see nädal aega.
Laota tainaleht võiga määritud vormi ja määri üle sulavõiga, aseta peale järgmine tainaleht ja jälle määri sulavõiga. Jätka samamoodi, kuni kõik tainalehed on vormis. Kalla tainale õunatükid, puista peale sinihallitusjuust ja pähklid. Tõsta tainakihtide servad ükshaaval piruka peale, määri võiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Serveeri jahtunult.