Päeva retsept: seenetäidisega suvikõrvitsad
Kodutohter

Seenele! Seenele! Kätte on jõudnud seeneaeg ja mis võiks olla veel parem, kui uidata metsas ja saada veel seenekorv ka täis.

Seenetäidisega suvikõrvitsad

2-4 portsjonit

1-2 suvikõrvitsat, olenevalt suurusest

 

Täidis:

1 l seeni (kukeseeni, torbikseeni, šampinjone)

2 väikest sibulat

1 sl õli

100 g maitsestatud sulatatud juustu (seenemaitselist)

pisut soola, musta pipart

1 pakk (400 g) külmutatud köögivilja (porgand, hernes, paprika)

½ dl hakitud peterselli

2 sl jahu

150 g riivjuustu

 

Poolita suvikõrvitsad, kraabi sisu lusikaga välja ja haki peeneks.

Puhasta ja haki seened ning sibul.

Kuumuta pannil õli, lisa seened, sibul ja hakitud suvikõrvitsasisu ning kuumuta umbes viis minutit. Lisa sulatatud juust, maitsesta soola, pipra ja peterselliga. Lisa jahu ja sega läbi.

Pane suvikõrvitsad ahjuvormi ja täida seeneseguga. Raputa peale riivjuust. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Serveeri koos värske salatiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid