Tee kurgist kooki!

Kodu&Aed
Kurgist saad valmistada värskusest pakatavad kerged koogid. | Shutterstock

Alanud on kurgihooaeg. Kui enam purkidesse kurgid ära ei mahu, tuleb midagi muud välja mõelda. Siis pole muud kui krõmps köögivili koogiks küpsetada!

Kurgist rohelised ja piparmündist õhetavad koogikesed on pilkupüüdvad ja mõnusalt värsked.
Münt on mahedama maitsega kui piparmünt! Võid koogikesi serveerida ka soojalt vaniljejäätisega.

 

KURGI-MÜNDI KOOGIKESED

12 tk

 

200 g värsket pikka kurki
peotäis piparmündilehti
1 sl sidrunimahla
100 g võid
120 g suhkrut
2 muna
1 tl vaniljesuhkrut
150 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola

Kaunistamiseks

200 ml 35% koort
2-3 tl suhkrut
0,5 tl vaniljesuhkrut
riivitud sidrunikoort
värsket piparmünti

Ära kurki koori! Lõika see pikuti pooleks, eemalda lusikaga seemned ja tükelda. Surista kurk, piparmündilehed ja sidrunimahl saumikseriga püreeks. Vahusta toasoe või suhkrutega kohevamaks ning lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Vahusta kuni tekib ühtlane kreemjas vaht.
Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga ning lisa vaheldumisi kurgipüreega muna - võivahule. Jaota tainas pabervormidega täidetud muffinipanni pesadesse ning küpseta 170-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Ära lase koogikestel ahjus liigselt pruunistuda, siis jäävad need ilusad rohelised.

Vahusta koor suhkrutega tugevaks vahuks. Kaunista jahtunud koogid vahukoore, värske piparmündi ja riivitud sidrunikoorega.

Artikli märksõnad