„Olen suur Aasia maitsete austaja ning mulle endalegi üllatuseks on roogade valmistamine lihtsam, kui oleks võinud arvata. Minu praegused kaks lemmikut on aasiapärane köögivilja-munanuudlivokk ning nuudlid kanafilee hakkliha ja Hiina kapsaga,“ räägib Anni. Nende toitude juures meeldib talle, et lisaks huvitavatele maitsetele on need ka tervislikud.
Aasiapärane köögivilja-munanuudlivokk
Mida vajad:
Kanafilee BBQ-marinaadis
2 küüslauguküünt
4 cm ingverijuurt
1 suurem porgand
0,5-1 väike tšillipipar
1 suur punane paprika
0,5 porrut (soovitatavalt rohelisemat osa)
1 (227 g) väike ananassikonserv
2 sl sojakastet
2-3 tl tumedat suhkrut (nt Demerara)
2 tl maisitärklist
200 g munanuudleid
lehtpeterselli
õli
Valmistamine:
Riivi kooritud küüslauguküüned ja ingver. Poolita, puhasta ja haki tšilli. Lõika porgand peenteks ribadeks. Viiluta porru õhukeselt ja lõika paprika ribadeks.
Kuumuta vokkpannil õli ning kuumuta selles hakitud ingver, tšilli ja küüslauk pidevalt läbi segades. Lisa porgand ja kuumuta segades veel mõni minut. Lisa ka porru ja paprika, kuumuta paar minutit.
õruta ananassikonserv. Sega ananassimahl, sojakaste, suhkur ja maisitärklis omavahel ning kalla vedelik pannile. Kuumuta kiirelt segades.
Viimaks lisa ananassitükid ja varem keedetud munanuudlid, kuumuta veel kord läbi. Vajadusel maitsesta. Puista üle hakitud lehtpeterselliga ja serveeri koos grillitud kanafileega.
Nuudlid kanafilee hakkliha ja Hiina kapsaga
Mida vajad:
300 g Fitness kanafilee hakkliha
1 sl õli
3 küüslauguküünt
3 rohelise sibula vart
5 cm ingverit
1 punane tšilli
100 g värskeid shiitake seeni, austerservikuid või šampinjone
1 Hiina kapsas
1 tl mett
2 sl austrikastet
4 sl sojakastet
200 g munanuudleid
soola, pipart
Valmistamine:
Haki rohelise sibula alumine heledam osa, seened, kooritud küüslauk ja ingver. Puhasta tšilli seemnetest ja haki samuti.
Kuumuta hakitud köögivilju pannil õli sees paar minutit, lisa hakkliha ja prae mõne minuti jooksul, samal ajal pannilabidaga tükke ühtlasemalt lahti murdes.
Lisa kastmesegu ja hakitud Hiina kapsas ning kuumuta segades veel u 5- 7 minuti jagu, kuni kapsas on pisut pehmenenud ja hakkliha küpsenud, kuid mitte liialt kuiv. Vajadusel lisa küpsemise ajal veidi vett, et kastet jaguks ka nuudlite maitsestamiseks.
Maitsesta ja serveeri pakendi juhiste järgi valmistatud nuudlitega. Peale puista hakitud järele jäänud sibulapealseid, tšilliviile ja soovi korral idusid.