RETSEPT | Piparkoogilaastud

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

See on rootslaste armastatud siirupilaastude jõuluversioon. Piparkoogilaastud valmivad kiiresti, maitsevad hästi ja krõbisevad mõnusasti.

u 30 tk

130 g toasooja, pehmet võid
130 g fariinsuhkrut või muscovado suhkrut
70 g ehk 0,5 dl Dansukkeri heledat siirupit
1 tl vanillisuhkrut
210 g ehk 3,5 dl nisujahu
2 tl piparkoogimaitseainet
0,75 tl küpsetuspulbrit
noaotsaga soola 

 

Kuumuta ahi 180 kraadini (pöördõhuga 160°). 

Sega või, suhkur, siirup ja vanillisuhkur köögikombainis või kausis ühtlaseks. Lisa jahu, piparkoogimaitseaine, küpsetuspulber ja sool ning töötle seejärel ruttu ühtlaseks tainaks. 

Jaota tainas kolmeks. Rulli või mätsi tainaosad ahjuplaadile asetatud küpsetuspaberil piklikeks õhukesteks plaatideks ja torka kahvliga kergelt läbi.

Küpseta ahju keskosas 20–25 minutit või kuni küpsiseplaadid on servadest kergelt tumedamad. 

Lõika kohe pärast ahjust välja võtmist viiludeks, siis lase jahtuda.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid