Kuigi iga inimese organism peaks end ainevahetusjääkidest ja muudest kahjulikest ainetest ise puhastama, ei õnnestu see alati ega kõigil. Siis on heaks abiks koormusvabad päevad ning rasvavaene, mitmekesine toit.
Herpeseviiruste perekonda kuuluv Varicella zoster jääb pärast tuulerõugete põdemist meie kehasse varjule ja võib ootamatult avalduda vöötohatisena eluetapil, mil meie tervis on nõrgem.
Väga sageli loeme, et üks või teine toiduaine on antioksüdant ja hea meie organismile. Mis asi see antioksüdant on ja mida head ta meile teeb?
Sõna “antioksüdant” kasutatakse sageli tervise heaks. Miks see vajalik on?
Moesõna detox ehk organismi puhastamine kõikvõimalikest meile kasututest (ja tihti ka kahjulikest) jääkidest on aina rohkem päevakorras. Mõned lihtsad nipid aitavad igapäevaelus organismi toimimist paremaks muuta.
1.
Allergia ehk ülitundlikkus on organismi ebakohaselt äge reaktsioon kehavõõrastele ainetele.
Mis tahes välisteguritega kokku puutudes püüab inimorganism nendega kohaneda ning samal ajal säilitada organismis sisekeskkonna ühtsust.
Kes ikka tahab haige olla? Praegusel viiruste kõrghooajal on osa inimesi uskumatult alati terved, teised aga jäävad kergesti haigeks ja tunnevad end pidevalt väsinuna. Miks see nõnda on?
Mis on kollageen ning milleks seda vaja on? Kollageen on inimorganismi kõige tähtsam valk, mis moodustab 30% kõikidest keha valkudest ja koguni 70% nahavalkude massist. Kollageenist koosneb 53% liigesekõhredest ja 27% luudest.
Rauapuudus avaldub organismis väsinud ja uimase olekuna ning töövõime alanemisena. Loomulikult ei kehti siin reegel, et mida rohkem rauda lisandina võtame, seda uhkem.