Sobiv on selline toitainetihedus, millega saame kätte kõik vajalikud toitained: valgud, rasvad, süsivesikud, vitamiinid ja mineraalained.
Energiatihedus on energia ehk kalorite sisaldus teatud toidu kaalus.
Nii laste kui täiskasvanute poolt armastatud võileibu ei peeta tihti tervislikuks valikuks, mistõttu on need toitumisnõustaja Külli Holstingu arvates teenimatult alahinnatud.
„Võileiva valmistamisele loomingulisemalt lähenedes, erinevaid leivatooteid va
Juba ammu on teada tõsiasi, et toitumine mängib olulist osa tervise säilitamisel ning haiguste ennetamisel. Oma toidulauda tervislikumaks muuta pole hilja ka vanemas eas.
Mida vanemaks saame, seda suurema tõenäosusega tekib juurde terviseprobleeme.
Ehkki mahetoidu pooldajad räägivad selle kasulikkusest ja tervislikkusest, tunnistavad perearstid, et uuringute puudumise tõttu ei julge nad mahetoitu soovitada, kuna ei usu, et see tervisele tavatoidust paremini mõjuks.
Mahepõllumajanduse spetsialist j
Tervislik toitumine on meie elu aluseks, kui soovime hoiduda erinevatest haigustest ning vaevustest. Tänapäevased lahendused pakuvad meie köökidesse erinevaid uusi lahendusi, mis muudab toiduvalmistamise kordades kergemaks ja lihtsamaks.
Üleminekuea ja selle järgse aja vaevuste vastu saab astuda õige toiduvalikuga. See aitab ka kaalutõusu ohjes hoida.
Õige toiduvalik koos liikumisega hoiab korras tervise ja ennetab menopausieas nii tüüpilist kaalutõusu.
Kahjuks on järjest rohkem ülekaalulisis lapsi ja ka diabeeti avastatakse järjest noorematelt patsientidelt.
Põhjus on sama, mis täiskasvanutelgi - liiga vähe füüsilist koormust, liiga palju magusat, soolast ja rasvast toitu.
Süüa tehes mõtleme ennekõike sellele, et roog tuleks maitsev, ent tähtis on valida ka niisugune valmistamisviis, millega säilib võimalikult palju tarvilikke toitaineid.
Pole uudis, et olenevalt valmistajast võib samasugune toit maitseda väga erinevalt.