Harilik lääts tahab potipõllule tagasi. Kuidas kasvatada väärtuslikku kaunvilja?
Kaja Kurg
Harilik lääts on soojanõudlikum kui aedhernes ja põlduba. | Shutterstock

Vanasti kasvatati igas Eesti talus läätsesid, tänapäeval kohtab seda väärtuslikku kaunvilja aga vaid mõne üksiku aiandusentusiasti peenramaal. Miks küll nii?

Võib-olla on läätsed taandunud aedadest seetõttu, et teised kaunviljad ehk herned ja oad on saagikamad ja neid on lihtsam kasvatada? Uurime asja.

Läätsede perekonnas (Lens) on kuus liiki, söögitaimena kasvatamiseks sobib vaid harilik lääts (L. culinaris). Tal on kaks alamliiki: väikeseseemneline (ssp. microsperma) ja suureseemneline (ssp. macrosperma). Esimese.

Edasi lugemiseks

Esimene kuu 0.99€, edaspidi 2.99€ kuus

Sarnased artiklid