Maasikavokk vanillijäätisega

Kodutohter

Maasikate külluse aega tuleb maksimaalselt ära kasutada. Järgnevalt põnev maasikavoki retsept.

Maasika ja rabarberi vokki võid kasutada paljude toitude lisandina. | Shutterstock

Tarvis läheb:
 

½ l maasikaid
3 väiksemat rabarberivart
2 õuna
2 sl küpsetamiseks  mõeldud oliiviõli
2 sl mett
1 värske rosmariinioks
vanillijäätist

Puhasta ja tükelda maasikad.

Pese, koori ja tükelda rabarberivarred.

Pese õunad (välismaised korralikult harjaga!) ja tükelda koos koorega.

Pane kuumale vokkpannile õli ja prae õunatükke segades kuni minut.

Lisa maasika- ja rabarberitükid, mesi ja peenestatud rosmariin.

Keera kuumus madalamaks ja hauta mõni minut, kuni õunatükid on pehmed.

Söö vanillijäätisega.

Kui soovid, et see liialt ei sulaks, lase vokil natuke jahtuda.

 

Sarnased artiklid