Neljale kuni kuuele
600 g suhkruherneid
200 g kartulit
1,2 liitrit köögivilja- või kanapuljongit
1 suur hakitud sibul
suur peotäis värskeid mündilehti
soola ja musta pipart
Kuumuta suures potis puljong keemiseni. Lisa suhkruherned, viilutatud kartul, hakitud sibul ja suurem osa mündilehtedest. Maitsesta soola-pipraga.
Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning keeda tasasel tulel 15–20 minutit või kuni köögiviljad on pehmed. Timmi maitse soola-pipraga parajaks.
Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda, siis püreesta kannmikseris või saumikseri abil ühtlaseks. Sega juurde veidi peeneks hakitud münti.
Serveeri kohe külma supina või soojenda uuesti enne serveerimist.
Nipid ja soovitused:
Kui kasutad köögiviljapuljongit, sobib supp ka veganitele ja vegetaarlastele.