Lõhnapelargoonide lehed sobivad maitset andma õuntele, punastele sõstardele, tikritele, porgandile, pihlakamarjadele, mustikatele, banaanidele, melonitele, apelsinidele, virsikutele.
Lehtedega saab maitsestada magustoite (nt kompotte ja kisselle), keediseid, želeesid, küpsetisi, maitseäädikat.
Sidrunilõhnalise pelargooni lehed sobivad kokku kalaroogadega, iseäranis hästi mõne tugevama ja merelisema maitsega kala juurde, nagu tursk, saida, makrell, pangaasius, võikala.
Põneva maitse annavad värsked lehed ja õied teele.
1 Maitsesuhkur
Sobib nii külmade kui ka kuumade jookide maitsestamiseks. Lõhnavat suhkrut võib riputada ka jäätisele, kreemile ja kookidele.
Võta 1 dl pruuni roosuhkrut ja 1–2 meelepärase lõhnaga värsket pelargoonilehte. Eriti hästi sobivad sidruni-, laimi-, piparmündi-, apelsini-, õuna- ja roosiaroomiga lehed.
Haki lehed peeneks, sega kuiva suhkruga, lase päeva jagu seista ning maitsesuhkur ongi valmis.
2 Rullbiskviit
Hõrgu maitsenüansi annavad lõhnavad lehed (eriti sobivad roosi-, sidruni-, õuna- ja apelsinilõhnalised) rullbiskviidile.
Enne taina plaadile valamist kata plaat lehtedega.
Tavalisele ahjuplaadile on paras panna u 12 lehte.
Küpselt biskviidilt nopi lehed rullikeeramisel ära.
Täidiseks kasuta vahukoort ja/või toorjuustu ning mustikaid või toorjuustukreemi mustikatega.
Sobib ka keedukreem.
3 Õunamarmelaad või -tarretis
Võta 5–6 roosi-, sidruni- või muskaadilõhnalist pelargoonilehte, ½ liitrit õunamahla (hea, kui on selitatud) või õunapüreed ja 300 g moosisuhkrut.
Keeda lehed koos õunamahla ja moosisuhkruga vastavalt suhkrupakil olevale õpetusele.
Enne purkipanekut võta lehed tarretisest välja.
Allikas: Kodu&Aed Aiavihik "Pelargoonid"