PEPERONATA – kuumalt või külmalt, ikka maitseb hea

Pille Petersoo
Peperonata on Itaalia antipasto. | Juta Kübarsepp

Peperonata on Itaalia antipasto, mida võib serveerida röstsaial, kala lisandina, maisimannapudru ehk polenta juurde, kasutada pastakastmena. Peperonata maitseb hästi ka soojalt, aga eriti hea on see toatemperatuurini jahtunult järgmisel päeval. Kasuta küpseid ja maitsvaid paprikaid!

Neljale

Veganlik, laktoosi-, gluteeni-, muna- ja kaseiinivaba

Tarvis läheb:

4 suurt erivärvilist paprikat
4 suurt punast sibulat
paar lusikatäit külmpressitud oliiviõli
soola
3 sl punase veini äädikat
3 sl suhkrut
4 sl kappareid


Lõika paprikad pikuti neljaks, eemalda seemned ja viiluta seejärel u 2 cm laiusteks ribadeks. Koori sibulad, poolita ja lõika 1 cm viiludeks. Kuumuta õli suurel pannil mõõdukal tulel. Lisa sibul ja paprika, maitsesta soolaga. Kata pann kaanega ning hauta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades umbes 15 minutit, kuni paprikad on pehmed.

Lisa suhkur ja veiniäädikas. Tõsta kuumust ning prae, kuni liigne vedelik on aurustunud ja köögiviljad kergelt karamellistunud. Tõsta roog tulelt. Sega juurde kapparid. Maitse: peperonata peaks olema magushapukas. Kui vaja, lisa veel suhkrut või veiniäädikat. 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid