Neljale
Veganlik, laktoosi-, gluteeni-, muna- ja kaseiinivaba
Tarvis läheb:
4 suurt erivärvilist paprikat
4 suurt punast sibulat
paar lusikatäit külmpressitud oliiviõli
soola
3 sl punase veini äädikat
3 sl suhkrut
4 sl kappareid
Lõika paprikad pikuti neljaks, eemalda seemned ja viiluta seejärel u 2 cm laiusteks ribadeks. Koori sibulad, poolita ja lõika 1 cm viiludeks. Kuumuta õli suurel pannil mõõdukal tulel. Lisa sibul ja paprika, maitsesta soolaga. Kata pann kaanega ning hauta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades umbes 15 minutit, kuni paprikad on pehmed.
Lisa suhkur ja veiniäädikas. Tõsta kuumust ning prae, kuni liigne vedelik on aurustunud ja köögiviljad kergelt karamellistunud. Tõsta roog tulelt. Sega juurde kapparid. Maitse: peperonata peaks olema magushapukas. Kui vaja, lisa veel suhkrut või veiniäädikat.