Toitumisnõustaja soovitab: kanaburger, mis rannavormi ei riku

Tootja

Ka toitumisnõustajatele tuleb burgeri isu aeg ajalt peale – kellele ei tuleks? Selleks puhuks soovitab toitumisnõustaja ja Talleggi saadik Teele Teder oma lemmikut kanaburgeri retsepti - taljesõbralik, kerge ning mahlane!

Burgeri söömisele ei pea alati järgnema raskustunne. Kanaliha pihv ning seedimist soodustavad ja ergutavad vürtsid ulatavad kergema tunde saavutamisele abikäe. Ingver aitab vältida erinevaid seedehäireid ning karripastas olevad vürtsid on seedeelundkonna töö ergutajad, mis muuhulgas stimuleerivad süljenäärmeid ja seeläbi tõhustavad sapi ja seedesüsteemi tööd. Kanaliha on aga üks kergemini seeditavamaid lihasid.

Koostisosad:

600-700 g Fitness kanafilee hakkliha

1 küüslauguküüs

1 sl Tai punast karripastat

2 rohelise sibula vart

peotäis koriandrilehti

4 burgerikuklit

soola

pisut õli

 

Salat     

250 g punast kapsast

1 cm paksune ingveriviil

0,5 tl seesamiõli

julge sorts laimimahla

Laimimajonees

1 dl majoneesi

1 laim

 

Valmistamine

Haki peeneks küüslauguküüs, koriandrilehed  ja rohelise sibula alumine heledam osa. Sega broilerihakkliha karripasta ja hakitud koostisosadega ning maitsesta soolaga.
Lase maitsestuda niikaua kuni valmistad salati ja majoneesi. Selleks haki kapsas peeneks ning samuti ka hakklihasegust järele jäänud roheline sibul. Koori ingver ja riivi või haki võimalikult peeneks.
Sega köögiviljad kokku ja lisa seesamiõli, laimimahl ja pisut soola. Sega majonees riivitud laimikoore ja –mahlaga. Nüüd jaga hakklihasegu neljaks ja vormi märgade käte vahel burgerisaia suurusteks pihvideks.
Määri pihvid kergelt õliga ja küpseta  grillil mõlemalt poolt 2-3 minutit ja lase samapalju fooliumi all puhata, siis saab burger mahlasem.
Kuumuta saiapoolikuid grillil, määri mõlemad pooled majoneesiga, tõsta alumisele poolele pihv ja sellele paar supilusikatäit kapsasalatit. Kata pealmise osaga ja serveeri kohe.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid