Eelkõige oleneb see suhkrute sisaldusest ja suhkrute-hapete koefitsiendist (suhtest). Mida suurem viimane on, seda parem on maitse. Kuna tomati viljas sisalduvad happed on koondunud peamiselt seemneid ümbritsevase pulpi, siis mida rohkem on tomatis seemneid, seda hapumalt see tavaliselt ka maitseb.
Kindlasti sõltub maitse antud sordi omadustest. Teatud määral mõjutavad maitset aga ka kasvutingimused. Vähem magusad ja vesised tomatid kasvavad siis, kui valgust ja soojust jääb väheseks ning kui muld ja õhk on pidevalt liiga niisked. Ka lämmastikuga üleväetatud tomatite maitse jätab soovida. Tomatitaim peab saama viljade kasvatamise ajal hoopis palju kaaliumi, siis on ka maitse hea.
Edasi lugemiseks
Esimene kuu 0.99€, edaspidi 2.99€ kuus